Közélet

2009.10.16. 16:36

Anyagi hasznot remélve kerestek Heves megyei fideszeseket?

A Ro-Geo Globál Kft. munkatársai Heves és Nógrád megyében próbáltak kapcsolatba kerülni a Fideszhez köthető személyekkel, hogy a kft. „később anyagi hasznot húzzon az együttműködésből” – írta a Magyar Nemzet.

HEOL

A lap szerint a cég internetes oldalán korábban az volt olvasható, hogy „együttműködnek a Fidesszel”. A Ro-Geo Globál honlapján a cég vasútfejlesztési főtanácsadójaként szerepel Csáki Zsigmond, a Fideszből kizárt hevesi polgármester.

Csáki szerint van kapcsolat az önkormányzat és a Ro-Geo Global Kft. között, ám az hivatalos és átlátható. Az önkormányzat nyílt eljárásban pályázatot hirdetett külső közbeszerzési tanácsadói feladatok ellátására, amit a Ro-Geo nyert el. Csákit meglepte, hogy neve a cég vasútfejlesztési főtanácsadójaként szerepel a honlapon, mivel ő soha nem adott a kft.-nek vasúttal kapcsolatos tanácsokat.

A Ro-Geo Globál Kft. vezetői szerint politikamentes vállalkozást vezetnek, amelyet magánszemélyek alapítottak és tulajdonolnak, alkalmazottaik és tanácsadóik közül senki soha nem tárgyalt a Fidesz nevében. A Fidesz pártigazgatója, Kubatov Gábor cáfolta, hogy együttműködnének a céggel. A Népszabadságnak Kubatov azt mondta: feljelentést tesznek a kft. ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!