Közélet

2009.10.06. 14:39

Arad, a fekete város - verset írt a képviselő

Gyöngyösön a Batthyány-szobornál ünnepelték az aradi tizenhármak szomorú évfordulóját.

HEOL

A néhány éve állíttatott Batthyány-szobornál a város általános- és középiskolásai előtt Kurucsai József önkormányzati képviselő mondott ünnepi beszédet, melyben hangsúlyozta: a vértanúk emlékét megőrizni kötelesség, de éppúgy nem szabad soha megfeledkezni Haynau megtorlásának többi áldozatáról, a névtelen hősökről.

[caption id="" align="aligncenter" width="350"] A vértanúk emlékezete - A Felsővárosi Általános Iskolások az aradi tizenhármak érdemeit sorolták
[/caption]

Beszédét saját versével - a Fekete város cíművel - fejezte be, melyben a hősök nagyságát és Haynau kegyetlenségét ecsetelte.

A Felsővárosi Általános iskolások az aradi tizenhármak arcképeivel sorakoztak fel a szobornál, s műsorukban mindannyiukról rövid megemlékezést adtak. Az ünnepség zárásaként a város vezetői és más szervezetek képviselői illetve a diákok megkoszorúzták Batthyányi Lajos szobrát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!