Közélet

2009.10.21. 17:54

Az iskolapad helyett rendőrmotorra ülhettek a diákok

Rendőrök és tűzoltók bemutatója, kerékpáros ügyességi verseny és számos ajándék - nem szokványos iskolai nap volt a hunyadisok számára a szerdai.

L. A.

Az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskolában megrendezett színes, ám nagyon is komoly céllal szervezett programokat a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) közlekedésbiztonsági akciójának keretében bonyolították le.
- A tél közeledtével, amikor a látási viszonyok romlása is nehezíti a közlekedést, különösen fontos, hogy felhívjuk a gyerekek figyelmét a lehetséges veszélyforrásokra - emelte ki a program külön apropóját a főszervező, Gombály László, az NKH regionális igazgatósága Járművezetői, vizsgáztatási és utánképzési főosztályának helyettes vezetője.

A számukra fontos tudnivalókkal az NKH közlekedési napjának során játékos formában ismerkedhetett meg az iskola mintegy nyolcszáz diákja. A nebulók először egy előadást hallhattak a KRESZ-ről, a gyalogos közlekedés szabályairól. Aki figyelt, és helyesen válaszolt az ismertető során feltett kérdésekre, máris ajándékkal gyarapodott. A 3.-8. osztályos diákok elméleti és gyakorlati tudásukat közlekedési vetélkedő során is próbára tehették. A négy fős csapatok egyik felének egy tesztet kellett kitölteniük, míg társaik két keréken mutathatták meg, hogy mit tudnak. A kerékpáros versenyszámban csaknem száz diák mérte össze képességeit. A legjobbakat serleggel díjazták, de senki nem távozott üres kézzel: a tanulók fényvisszaverő mellényeket, pólókat és kulcstartókat kaptak ajándékba.

A közlekedési nap lebonyolításában nagy segítséget nyújtott a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, amellyel jó szakmai kapcsolatot ápol az NKH. A gyerekek számára minden bizonnyal a nap egyik fénypontja volt a motoros rendőrök bemutatója. Mind a rendőrök, mind a tűzoltók felszerelésével, eszközeivel testközelből is megismerkedhettek a diákok, de láthatták a "Kacsát", a közlekedési hatóság fékhatást mérő berendezését is. Dávid János repülőgép-modellekkel kápráztatta el a tanulókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!