Közélet

2009.10.02. 15:47

Borbotrány: cáfol a Szőlőtermelő Csoport

Cáfolja érintettségét az egri Bikavér-botrányban a DR WEIN cégcsoporthoz tartozó Szőlőtermelő Csoport Kft.

HEOL

A DR Wein cégcsoporthoz tartozó Szőlőtermelő Csoport Kft. közleményben reagált a Vincze Béla borászata kapcsán közzétett információkra. Visszautasítják Simon József hegyközségi elnök állítását, miszerint tőlük származhatott a kifogásolt bor.

A cég közleménye szerint "nem tartozik egy fillérrel sem a Vincze Béla által emlegetett jó barátnak", így aztán szó sincs arról, hogy az tartozás fejében vitt volna bort a Szőlőtermelő Csoport Kft.-től. Ezzel szemben bort kívánt vásárolni, és "ennek érdekében 6 azaz hat 0,75 literes palack Cabernet Sauvignon 2007. bormintát vitt el". A közlemény szerint ezek további sorsáról a botrány kirobbanásáig a kft nem rendelkezett semmilyen információval.

"Az OBI borászati főfelügyelője ellenőrzést tartott a telephelyünkön 2009.09.04.-én azzal az indokkal, hogy a készleten lévő OBI által engedélyezett - a már említett - bort zárolja. Az ellenőrzés után a borászati termék zárolásának teljes feloldásáról állított ki határozatot, melyben leírta, hogy az érintett bortétel analitikai vizsgálat során nem kifogásolható" - sorolja a közlemény. 

A cég végezetül hangsúlyozza: soha nem fűződött érdekük a bor extraktjának ilyen módon való megemeléséhez, mivel az általunk forgalmazott borok "természetes állapotukban is megfeleltek a követelményeknek."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!