Közélet

2009.10.03. 11:07

Bűnügyi szóvivők és tudósítók a szőlősorok között

Annak ellenére, hogy semmilyen bűncselekmény nem történt az Egri Korona Borház környékén, pénteken számos bűnügyi újságíró lepte el a Demjén közelében lévő szőlősorokat.

Szilvás István

Az újságírók ezúttal toll, mikrofon és kamera helyett éles kést fogtak a kezükbe, hogy részt vegyenek a jókora táblán tartott előszüreten. Ezt megelőzően a borház szakemberei mutatták be nekik a borkészítés folyamatát, illetve azokat az itt érlelt nedűket, amelyek díjak tucatjait hozták el a különböző hazai és külföldi versenyekről. A látogatás a demjéni élményfürdőben folytatódott.

Mint a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Bűnügyi Tudósítói Szakosztályának elnöke, Kovács Zoltán Tamás elmondta, ezek a kihelyezett szakmai ülések mind a bűnügyi újságíróknak, mind pedig az egyes rendészeti szervek sajtószóvivőinek egyaránt fontosak. Kellemes időtöltés közben ismerhetik meg egymást, s olyan témákat beszélhetnek meg, amelyekre a napi munka során nem jut elegendő idő.

Soltész Bálint r. százados, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője például elmondta, hogy kollégáival nemrég megalakították az országos szóvivői klubot, ahová esetenként meghívják majd az érintett szakújságírókat is. Mint utalt rá, számukra nincs tabu téma, a sajtónak csak akkor adnak szűkszavú közleményt, ha az ügy részleteinek a nyilvánosságra hozatala sértené a nyomozás érdekeit. A bűnügyi tudósítók érdeklődésére mindig készségesen adnak tájékoztatást a megyében. Legutóbb azoknak az országosan körözött pénzintézeti sorozatrablóknak, illetve az időseket megkötöző és kifosztó tetteseknek a bűnlajstromáról számoltak be, akiket végül is a Heves megyei nyomozók kerítettek kézre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!