Közélet

2009.10.23. 14:39

Egerben véget ért az 56-os megemlékezés

Egerben, a Bazilikában pénteken délelőtt tíz órakor kezdődött az ünnepi szentmise hazánkért.

HEOL

A Felsőtárkányi Fúvószenekar a Hatvanas ezred emlékműnél Juhász András karnagy vezetésével térzenét adott, majd negyed tizenkettőkor a Gárdonyi Géza Színházban folytatódott a városi díszünnepség. Habis László polgármester köszöntője után Gyarmati Dezső, a Nemzet Sportolója, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó mondott ünnepi beszédet, majd egy sportereklyét nyújtott át dr. Székely Ferencnek, a Sportmúzeum igazgatójának.

A színház művészei „Dicsőség nekik” címmel mutattak be irodalmi műsort. A koszorúzás valamivel dél után kezdődött az 56-os emlékműnél, a Hatvani kapu téren, ahol dr. Csank István, az 56-os Szövetség egri szervezetének vezetőségi tagja kegyeleti megemlékezésében kiemelte az 1956-ban hősiesen viselkedő egri nők bátor helytállását. A koszorúzáson a szocialisták és a szabad demokraták képviselőit hallható nemtetszéssel fogadta a közönség, ám semmilyen atrocitás nem történt, az ünnepség fél kettő tájt véget ért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!