Közélet

2009.10.02. 17:19

„Ellenrendezvény” a Kárpátok Őrénél

Szombaton rendezik meg a hagyományos magyar-magyar találkozót a szilvásváradi Kárpátok Őre Emlékműnél.

HEOL

Faludi Sándor, a Falugazda Egyerület elnöke sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy október 10-én, szombaton 11 órától rendezik meg a hagyományos magyar-magyar találkozót a szilvásváradi Szalajka-völgyben hét éve felavatott Kárpátok Őre-emlékműnél. Nehezményezte, hogy a szilvásváradi polgármesteri hivatal ugyanezen a napon délután egy órára egy másik megemlékezést hirdetett ugyanoda. Szerinte „ellenrendezvény” helyett kompromisszumra volna szükség, nem szerencsés a megosztottság.

Faludi Sándor azt is bejelentette: levelet írt Gráf József agrárminiszternek a honvédség által feladott ingatlanok további hasznosítása érdekében.  Ezen ingatlanokat – Egerben például a volt lőteret – az illetékes önkormányzatoknak kellene megkapniuk. Faludi szavai szerint személyes konzultációjuk alkalmával a minap Gráf ígéretet tett arra, hogy az ügyben közbenjár Szekeres Imre honvédelmi miniszternél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!