Közélet

2009.10.26. 16:20

Falfirkák eltüntetésére lehet pénzt szerezni

Az ország bármelyik megyéjében, kisvárosában lévő közösség segítséget kaphat lakókörnyezete megszépítéséhez.

HEOL

Egy ideális lakókörnyezetet, sportpályát, biztonságos játszóteret, tiszta homlokzatokat és házfalakat egy-egy falfirka végérvényesen el tud csúfítani. A Közösség szíve (KöSZi), a Procter and Gamble és a CBA közös programjaként az idei második gyűjtőakció keretében bárki kiválaszthatja, hogyan tenné szebbé lakókörnyezetét. A lakóhely szépítésének egyik lehetséges módja a falfirkák eltávolítása. A környékünkön található épületek állapota köz- és biztonságérzetünkre egyaránt kihat.

A KöSZi programban erre szeretnének megoldást adni, hiszen sok esetben az önkormányzatoknak nincs elég pénzük a falfirkák eltávolítására.

A kezdeményezés szerint október végéig lehet szavazni a www.akozossegszive.hu oldalon, falfirkák eltávolítása mellett, a már ismert játszóterek vagy sportpályák felújítására és közparkok szépítésére. Most lehetőség van arra, hogy egy közösség az ország bármelyik megyéjében, kisvárosában segítséget kapjon ahhoz, hogy a lakókörnyezete megszépüljön. A program vonzerejét eddig sportpályák és játszóterek megépítése igazolta. Eddig viszonylag kevesen tették le a voksukat a falfirkák eltávolítása mellé, úgyhogy a most játékba szállók még jó eséllyel indulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!