Közélet

2009.10.14. 06:40

Fidesz: színjáték az elnöki jutalom

A megyei közgyűlés ügyrendi bizottsága bruttó 1,74 millió forintos jutalomban részesítené Sós Tamás közgyűlési elnököt, amit az ellenzék helytelenít, maga az elnök pedig lemond az összegről.

HEOL

Az említett bizottság – átruházott hatáskörében eljárva – a napokban foglalt állást arról, hogy a megye idei első féléves eredményes gazdálkodására tekintettel Sóst háromhavi illetményének megfelelő, azaz bruttó 1 millió 740 ezer forint jutalomban részesíti az erre vonatkozó önkormányzati rendelet alapján.

Az elnök ennek kapcsán nyilatkozatban tudatta: megelégedve veszi tudomásul a bizottság döntését, hisz ez „csattanós válasz” azoknak a kétkedőknek, akik az elmúlt hónapban azt sulykolták a közvéleménynek, hogy a jelenlegi megyevezetés lehetetlen pénzügyi helyzetbe hozza az önkormányzatot és intézményeit.

Sós Tamás minden kollégájának köszöni az eredményes gazdálkodást. Szerinte bebizonyították, hogy felelős, takarékos gazdálkodással a válság idején is lehet sikeresen dolgozni. Ugyanakkor azt írja: „a számomra megítélt jutalomról lemondok, ahogy ezt tettem az elmúlt másfél évben is, segítve ezzel a második fél év kiegyensúlyozott önkormányzati gazdálkodását.”

– A jelen gazdasági körülmények között, működjék bármilyen jól is a megye, akkor sem illetné jutalom az elnököt, a mi véleményünk egyébként az, hogy valójában nem is működik jól a szocialista irányítású önkormányzat – reagált a fentiekre dr. Tatár László, a közgyűlés Fidesz-Polgári Frakciójának vezetője.

Mint mondotta, már a megye szervezeti és működési szabályzatának módosításakor kifogásolták, hogy bizottsági hatáskörbe engedte át a testület az elnök jutalmazásának kérdését, mert ilyenformán a döntésről a közgyűlés ülésén, a nagy nyilvánosság előtt már nem lehet vitát nyitni, legfeljebb csak tudomásul venni a bizottság határozatát.
Miután minden bizottságban szocialista többség van, így ez egy színjáték, amiről Sós Tamás nyilvánvalóan előre tudott. Annak ellenben örül a fideszes frakcióvezető, hogy az elnök nem veszi fel az említett összeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!