Közélet

2009.10.15. 18:07

H1N1: Gyöngyösön halt meg a negyedik áldozat

A 47 éves férfit tüdőgyulladás miatt kezelték a Bugát Pál Kórházban, s a boncolást követő vizsgálat mutatta ki szervezetében az új influenza vírusát.

Munkatársainktól

– Meghalt egy felnőtt férfi, akinek a szervezetében kimutatták az új influenzavírust – jelentette be az egészségügyi miniszter ma Budapesten. A 47 éves férfi a negyedik áldozat Magyarországon – mondta Székely Tamás. Tájékoztatása szerint a betegnek felső légúti, bakteriális és vírusos fertőzésből kiindult tüdőgyulladása volt, amely a halálát okozta. A férfit tüdőgyulladással kezelték a kórházban, a boncolást követő vizsgálat igazolta szervezetében az A/H1N1 vírust. A miniszter előző napi, sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy hazánkban az új típusú influenza felbukkanása óta 283 esetben igazolták az A/H1N1 vírus jelenlétét.

Bár az ÁNTSZ munkatársai nem adtak fölvilágosítást az ügyről, dr. Assani Omar, a Bugát Pál Kórház orvos-igazgatója megerősítette, hogy a férfi a gyöngyösi kórházban halt meg.
– Az elhunyt egyéb betegségekben is szenvedett, ugyanakkor influenzaszerű tünteteket is tapasztaltunk nála. Hogy halála összefügg-e a H1N1 fertőzéssel, azt a tisztiorvosi szolgálat vizsgálja – közölte dr. Assani Omar.

Szeptember közepe óta tizennégyen kerültek kórházba az új vírus okozta megbetegedés miatt, közülük öt embert kellett intenzív osztályon kezelni. A H1N1 első hazai áldozata, egy 42 éves férfi még júliusban hunyt el. Szeptember 23-án egy 34 éves, Tolna megyei férfi, október 2-án pedig egy 33 esztendős nő halt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!