Közélet

2009.10.28. 09:52

Ifjú kommunisták: ideje államosítani

Az OTP-t államosítanák és a magyar munkásosztály öntudatát erősítenék az ifjú kommunisták. Magyarország, 2009.

HEOL

Nincs igazi baloldali párt, mert az MSZP, a Fidesz, az SZDSZ is ugyanolyan szélsőséges, mint a Jobbik - véli Semegi Richárd, a Magyar Kommunista Munkáspárt gyöngyösi szervezetének általános elnökhelyettese. Az ifjú politikus a 20 évvel ezelőtti világ "visszahozataláért" küzd párttársaival.

- A Munkáspárt 2006 ugyan évek óta "agonizál", de törzsközönségét meg lehet menteni, ezért újraaktivizáljuk a tagokat - mondja Semegi Richárd. Hozzáteszi: a magyar parasztért és munkásért dolgoznak, a kommunista hősök sírját gondozzák, és vitaklubokat szerveznek a magyar munkásosztály öntudatának erősítéért.

Szerintük húsz éve egy igazságosabb társadalom ment veszendőbe azért, hogy ma "a multik rabigáját nyögjék a kizsákmányolt dolgozók". Úgyhogy itt az ideje a kisembereknek kedvezve államosítani.

- Az OTP-t újra állami kézbe kell venni, és a kisembereket kell vele segíteni, hogy autóhoz, lakáshoz jussanak. Az emberek ugyanis 20 évvel ezelőtt úgy fekhettek le aludni, hogy tudták a másnapot - fogalmaz a politikus. Mindemellett az ifjú kommunisták szolidaritást vállalnak a világ elnyomott népeivel is - épp úgy, mint húsz évvel ezelőtt. A 2010-es önkormányzati választásokon pedig szándékaik szerint legalább két jelöltet indítanak majd, de hogy kik lesznek ők, azt egyelőre nem árulják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!