Közélet

2009.10.02. 10:34

Jótékonykodik, tanul és hidat épít Mága Zoltán

Azért templomokban koncertezik a híres hegedűs, mert ott nem szednek belépőt.

F. Z.

A Zene Világnapja alkalmából a gyöngyösi autista központ javára jótékonykodhattak azok, akik ellátogattak a gyöngyösi Szent Bertalan-templomba, Mága Zoltán koncertjére, melynek fővédnöke Dr. Magda Sándor, a Károly Róbert Főiskola rektora és a Mátrai Erőmű Zrt. volt.

Az adománygyűjtés sikeresnek bizonyult: egészen pontosan 526 670 forint gyűlt össze a városban működő Autista Segítő Központ javára. Az est folyamán fellépett - többek között - Csonka Zsuzsa, Pándi Piroska és Bándi János is, s felcsendültek a zeneirodalom klasszikus dallamai Bellinitől az Ave Maria-ig.

[caption id="" align="aligncenter" width="350"] Zsúfolásgi megtelt a templom. Félmilliónál több adomány gyűlt össze Mága Zoltán koncertjén
[/caption] 

Mága Zoltán és a vele utazó szimfonikus zenekar országszerte száz templomot jár végig különleges műsorával, mindenhol karitatív célokkal. Mint mondja, célja a "hídépítés" a kisebbségi és a többségi társadalom között. Mint megtudtuk, ő maga is szegény családból származik, s már kiskorában ígéretet tett az Úrnak, hogy életében segítni fogja a rászorulókat. A templomi koncerteknek szerinte varázslatos és különleges atmoszférája van, ezen felül van még egy ok, amiért most nem a művelődési házakat vagy sportcsarnokokat választotta helyszínül: itt nem szednek belépőt, így a zene több emberhez jut el.

Mága Zoltán - aki egyébiránt másodéves hallgatója a gyöngyösi főiskolának - azt is elmondta: a közeljövőben egy művészeti iskola megnyitásán töri a fejét, ezért tanul a gazdálkodási szakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!