Közélet

2009.10.29. 05:36

Még nincs tagsága a feloszlatott egri Fidesznek

Akik jelentkezni, vagy visszajelentkezni akarnak, még megtehetik.

R.M.

Az egri fidesz feloszlatásától számított tizenöt nap még nem telt le, ennyi idejük van azoknak, akik párttagok kívánnak lenni, hogy jelentkezzenek, adott esetben visszajelentkezzenek a megyeszékhelyi pártszervezetbe – mondta érdeklődésünkre Deé András, a Heves megyei 1. számú, egri országgyűlési választókerület fideszes választókerületi titkára. Szavai szerint a Fidesz Országos Választmányának (OV) elnöksége dönt majd arról, hogy kiket vesznek fel az új egri csoportba. Mihelyst ez megtörténik, azonnal információval szolgálnak a nyilvánosságnak – ígérte Deé.

Mint azt a választókerületi titkár közleménye nyomán korábban hírül adtuk, az OV elnöksége október 5-i ülésén, egyhangú döntéssel úgy határozott, hogy feloszlatja a párt egri szervezetét, mivel az működése során már több ízben is tartósan és súlyosan sértette a szövetség alapszabályát.

Mivel a feloszlatott helyi szervezet tagjainak tagsági viszonya a feloszlatásról szóló döntés napján megszűnt, azok, akik továbbra is tagok szeretnének maradni, a feloszlatásról szóló értesítést követő 15 napon belül az illetékes választókerületi tanácsnál új tagfelvételi kérelmet nyújthatnak be – írtuk október 15-én.

Az OV elnökségének a párt Heves megyei elnöksége javasolta, hogy oszlassa fel az egri szervezetet. Az egri Fidesz tavasszal kizárással fenyegette meg több tucat tagját. A kirúgás indoka annyi volt, hogy ezek az emberek nem fizettek tagdíjat, noha ennek a központban a nyomát sem találták.

„Az alapszabállyal ellentétes volt, hogy azonnali kizárással akartak megválni nagyon, nagyon sok embertől” – érzékeltette a problémát a stop.hu-nak Balázs József, a Fidesz Heves megyei elnöke. Balázs szerint kezelhetetlen állapot keletkezett, a csoport üléseire őt megyei elnökként sem hívták meg, sőt, a jegyzőkönyveket sem küldték el számára. Az egri szervezet működésére jellemző, hogy a Fidesz legutóbbi tisztújítására egyetlen delegáltat sem tudtak küldeni, sorolta az alapszervezettel kapcsolatos problémákat.

Mindezekkel szemben Szeleczki János volt egri pártelnök korábban úgy vélekedett: nem volt gond a működésükkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!