Közélet

2009.10.11. 16:00

Megszépült a megyei levéltár homlokzata is

Nemrégiben életveszélyes állapot alakult ki a Heves Megyei Levéltár intézménye környékén: a homlokzati vakolat négyzetméteres nagyságban hullt le.

HEOL

A fenntartó megyei önkormányzat több mint öt milliós támogatásával most sikerült kijavítani az úgynevezett A és B épületek sérült homlokzati részeit. – Ezzel egyidőben egy fűtéskorszerűsítés is zajlik az intézményben – jelezte dr. Nemes Lajos levéltárigazgató –, a régi elzárócsapokat cseréljük le hatékonyabbra, ezzel szakaszolhatóvá válik a fűtés.

Az igazgató megjegyezte: az igazán jó az lenne, ha idővel hasznosítható lenne a levéltár kertében lefojtott 73 Celsius fokos melegvíz, mely a város legforróbb forrása, s a közeli közintézmények fűtésére kiválóan megfelelne. Az intézménykarbantartási munkák mellett a tudományos életben is vannak eredmények: hamarosan elkészül a megye tisztségviselőit bemutató kötet, megújul az Archivum című évkönyv és új arculatot kap a honlap is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!