Közélet

2009.10.27. 06:52

Nem erősödik Hevesben az influenza

Egyetlen újinfluenzás beteget találtak Hevesben az utóbbi egy hétben.

HEOL

Az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatója szerint nem változott Magyarországon a 42. héten azoknak a száma, akik influenzaszerű tünetekkel fordultak az orvoshoz. A betegek 55 százalékát a közép-magyarországi régióban regisztrálták. Pest megyében például százezer lakos közül 545, a fővárosban 189 betegnél diagnosztizáltak influenzaszerű megbetegedést az orvosok.

A betegek kor szerinti megoszlása is hasonló, mint az előző időszakban. A panaszosok csaknem fele (48,8 százaléka) fiatal felnőtt, vagyis 15–34 év közötti. A gyerekeket, s a 60 év felettieket kevésbé fenyegette a vírus.
A 42. héten 84 influenzagyanús embertől küldtek be anyagot virológiai vizsgálatra az orvosok. A jelzett időszakban összesen 16 betegnél igazolták az influenza A (H1N1) fertőzést. A megbetegedettek közül 3 gyermek, 12 felnőtt volt, közülük négyet ápoltak kórházban. A betegek között csak egy volt Heves megyei.

A klinikai és a virológiai adatok értékelése alapján megállapítható, hogy a 42. héten hazánkban az influenzaaktivitás nem változott, alacsonynak minősíthető. Az igazolt megbetegedések területi megoszlása azt mutatja, hogy az influenza A (H1N1) vírus az egész ország területén jelen van.
Az influenza főbb tünetei: láz, köhögés, végtagfájdalom, fáradékonyság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!