Közélet

2009.10.20. 12:22

Nem nyomoznak tovább a rabosított polgármester ellen

A Gyöngyösi Városi Ügyészség minden ügyben megszüntette a nyomozást - a két önkormányzati képviselő és egy magánszemély által feljelentett - Víg Zoltán lőrinci polgármester ellen.

HEOL

Az ügyészségi határozat szerint a nyomozás során nem állapítható meg a gyanúsításokban megfogalmazott bűncselekmények elkövetése, és az eljárás folytatásától sem várható eredmény. A lefoglalt iratokat az érintettek visszakapják.

Mint arról többször beszámoltunk, Víg Zoltán polgármester ellen Jánosi László és Kelemen Attila önkormányzati képviselők, valamint egy G. Z. nevű férfi tettek feljelentést több ügyben. (G. Z. a saját lakcímeként – mint utóbb kiderült – a lőrinci polgármesteri hivatal házszámát tüntette fel. A városban egyébként az általunk megkérdezettek nem ismernek ilyen nevű lakost.) A feljelentés nyomán Víg Zoltán „rabosították”, rögzítve adatait és ujjlenyomatát.

Az esetek nagy részében az eljárást megszüntették, de két ügyben a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság hűtlen kezelés miatt vádemelésre tett javaslatot a Gyöngyösi Városi Ügyészségnél. (Elfogultság bejelentése miatt nem a Hatvani Városi Ügyészséghez kerültek az iratok. A Gyöngyösi Városi Ügyészség tegnap kézbesített határozata a maradék ügyekben is megszüntette a nyomozást.

Mindez vonatkozik a hivatali gépkocsi-használat során keletkezett számlák és a menetlevélben feltüntetetett adatok ellentmondásaira, valamint a vagyonkezelési kötelezettség megszegésére is. (Ismert: a feljelentők azzal fordultak a nyomozóhatóságokhoz, hogy a polgármester a városi fejlesztések során felhatalmazás nélkül kötött szerződéseket. Összesen negyvenöt beruházást vizsgáltak az ügyben.)

Víg Zoltán a HEOL-nak elmondta: a történteket a lejáratására irányuló törekvésként értékeli. Örül, hogy kiderült az igazság, hiszen az évek óta tartó eljárás során nem csak az ő neve, hanem Lőrincié is besározódott. Kijelentette azt is: ügyvédjével együtt nem zárják ki a jogi válaszlépések lehetőségét sem.

A Gyöngyösi Városi Ügyészség határozata ellen nyolc napon belül élhetnek panasszal az érintettek. Jánosi László úgy nyilatkozott, egyelőre még nem tudja, hogy megteszi-e ezt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!