Közélet

2009.10.24. 16:06

Nemzeti stratégia: a nyugellátás értékállóságáért küzd a korosztály

Tíz éven belül a lakosság 30 százaléka nyugdíjas lesz. Arányuk növekedése azért okoz majd gondot, mert az aktív dolgozók nem tudják eltartani az idősek korosztályát – adtak hangot aggodalmuknak legutóbbi ülésükön a Heves Megyei Nyugdíjasok Választási Egyesületének elnökségi tagjai.

Sz. I.

Fotós: Picasa 3.0

 Az előrejelzések alapján a résztvevők – a megyében tevékenykedő másik három érdekvédelmi közösség képviselőinek az egyetértésével – azt szorgalmazták, hogy a kormány ciklusokon átívelő, hosszú távra szóló nemzeti idősügyi stratégiát dolgozzon ki. Jelenleg is vannak olyan intézkedések, amelyek az idősek védelmét szolgálják, ezek azonban nem helyettesíthetik a nagyon várt törvényt.

Ráadásul – emelte ki Sebestyén János, az egyesület elnöke – ezek annyit érnek, amennyit betartanak belőlük, ezen a téren azonban számos hiányosságot észlelnek. A nyugdíjasok iránti érdeklődés általában az országgyűlési választások közeledtével erősödik fel. A Nyuve elnöke elmondta: a valóságos helyzetben kell értékelniük a jelenlegi körülményeket. Nem szabad megfeledkezni azokról az intézkedésekről – a 65 éven felüliek ingyenes utazási lehetőségéről, a nyugdíjkorrekcióról, –, amelyeket a kormány hozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!