Közélet

2009.10.29. 09:11

Pártzászlók nélkül, a szegénység ellen

A BRFK tudomásul vette és biztosítja a november 8-ra tervezett budapesti, szegénység elleni felvonulást.

HEOL

A Magyar Szociális Fórum és az Otthonvédő összefogás szegénység ellenes felvonulást szervez november 8-ra, vasárnapra a fővárosban – jelentette be a Szociális Kerekasztal csütörtökön.

A Munkát-Békét-Biztos megélhetést! jelszó jegyében tartandó felvonulást és gyűlést békés, demokratikus, méltóságteljes szellemben rendezik meg, pártzászlók nélkül. Világnézeti, politikai hovatartozástól függetlenül mindenkire számítanak, aki gátat akar vetni az elszegényedésnek, az elbocsátásoknak, a munkavállalókkal szembeni jogtalanságoknak, a puszta fizikai létet fenyegető megszorításoknak, a kizsákmányolásnak, a népnyúzásnak - adta hírül a civil hírügynökség.

"Tűrhetetlen, hogy miközben egyre többen nem tudnak megélni a bérükből és a fizetésükből, a nyugdíjukból és a kis vállalkozásukból, állami vezetők százmilliós végkielégítésben részesüljenek, és egy szűk réteg milliók nyomorából húzzon hasznot. Elegünk van abból, hogy négytagú családnak 120 ezer forintból kelljen tengődnie, míg mások tíz milliót visznek haza havonta. Hogy családok százezreinek arról kelljen dönteniük, egyenek-e vagy adósságot törlesszenek, s ezen állapot logikus következményeként felüsse fejét az éhhalál – mint történt az 53 éves munkásnő esetében, aki becsületesen törleszteni akarta az adósságát, ezért nem evett" – áll abban a felhívásban, amellyel több tucat társadalmi-, érdekvédelmi-, politikai és szakszervezet fordult az emberekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!