Közélet

2009.10.14. 17:28

PDSZ: Ha marad a büdzsé, összeomolhat a közoktatás

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete országos fórum-sorozatának keretében szerdán Egerben vitatták meg a 2010-es költségvetési tervezetből levezethető súlyos problémákat a tanárok.

HEOL

Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke úgy fogalmazott a Szenátor Házban tartott fórumon, hogy ha így marad a büdzsé, a közoktatás összeomolhat. Jelezte: januártól „él” a PDSZ sztrájkbizottsága, amit a 13 havi fizetés eltörlése miatt hoztak létre. Most a követeléseiket kiegészítik a költségvetés visszavonására irányulóval.

Martonné Adler Ildikó, PDSZ országos ügyvivő, a megyei szakszervezeti csoport vezetője kérdésünkre elmondta: a fórum folytatásaként a fővárosban tartanak egy rendhagyó osztályfőnöki órát hamarosan. Amennyiben ennek a tiltakozó akciónak sem lesz hatása, készek a komolyabb érdekérvényesítő eszköz, a sztrájk alkalmazására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!