Közélet

2009.10.08. 12:12

Polgármesteri bér: hárman hatszázezer fölött

Botka László (Szeged), Káli Sándor (Miskolc) és Habis László Eger polgármestere az, akinek a bére meghaladja a hatszázezer forintot a megyei jogú városok vezetői közül.

HEOL

Félmillió forintnál több a havi fixe minden megyei jogú várost vezénylő polgármesternek.  A delmagyar.hu közlése szerint 100 ezer forinttal keres többet havonta Botka László, mint Lázár János. A szegedi polgármesteré a legnagyobb havi fix a megyei jogú várost irányító politikusok közül.

Rajta kívül csak két városvezető, a miskolci Káli Sándor (MSZP) és az egri Habis László (Lokálpatrióta) bére haladja meg a 600 ezer forintot. Több mint 111 ezer forinttal kisebb a havi fixe a sereghajtó érdi vezetőnek, T. Mészáros Andrásnak (Fidesz). A kis fizetésűek közé tartozik a legnagyobb közigazgatási területű várost, Hódmezővásárhelyt vezető Lázár János (Fidesz) is, nála csak ketten visznek haza kevesebbet, derül ki az összesítő táblázatból.

Százezres (140-185 ezer) nagyságrendű a költségtérítés is, de ezt a honatyasággal is megbízott vezetők vagy nem veszik igénybe – mint például Botka, Lázár –, vagy, mint például a nyíregyházi Csabai Lászlóné (MSZP), jótékonyságra költik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!