Közélet

2009.10.15. 05:52

Rossz szereplés után tisztújítás a romáknál

Tisztújító ülést tartott a napokban a Magyar Cigány Fórum (MCF) Roma Összefogás Párt Heves megyei szervezete.

HEOL

A tanácskozáson jelenlévők a változtatás legfőbb indokául azt hozták fel, hogy az idei, nyár elején rendezett európai parlamenti választáson az MCF meglehetősen rosszul szerepelt. Ezért a többség a korábbi vezetést hibáztatta, mondván, hogy szűkebb hazánkban nem szervezték meg a cigányság körében megfelelően a kampányt.

A megjelentek ezután a szavazataikkal arról döntöttek, hogy a megyei elnöki tisztet Hódi Sándor helyett a továbbiakban Berkes Elemér lássa el. A helyettese a leadott voksok alapján Radics Zoltán lett. Határoztak a tagok ezen a fórumon arról is, hogy a politikai tömörülés ismét megméretteti magát a jövő évi országgyűlési választáson.

Heves megyében a pártszervezet kampányát Csík Zsolt vezeti. Amint az új elnök a Hírlapnak elmondta, az elkövetkezőkben a hazai romák összefogását tekintik elsőrendű feladatnak. Ennek szem előtt tartásával végzik a tevékenységüket. Programjuk részeként, egyúttal fontos céljukként említette Berkes Elemér, hogy a szabályozás felülvizsgálata után kérik: ne járjon ezentúl családi pótlék alanyi jogon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!