Közélet

2009.10.18. 18:14

Sörös hordó is gurult a felújított főutcán

Egyebek mellett sörös hordót is gurítottak a hét végén Füzesabonyban, ahol a Teleki Blanka Általános Iskola mellett rendezték meg a felújított Szabadság út átadóünnepségét.

R. M.

A sokakat vonzó programban hastáncbemutató és a Kaláris Együttes fellépése is szerepelt, majd élőben zenélt Ferencz István.
Laminé Antal Éva polgármester érdeklődésünkre elmondta: a Szabadság út a vasút által „kettéválasztott” város északi részének főutcája. Rekonstrukciójára már az előző önkormányzat elkészíttette a terveket. Három alkalommal is próbáltak pályázati támogatást szerezni a beruházáshoz, ám sajnos egyszer sem jártak sikerrel. A képviselőtestület ennek ellenére úgy gondolta, ez olyan fontos fejlesztés, amit önerőből is meg kell valósítani, lehetőleg minél hamarabb, míg az út nem kerül túlságosan rossz állapotba.

Így a korábban elhatározott kötvénykibocsátásból maga a város fedezte a költségeket, s szerencsére a közbeszerzési eljárás során kiderült, hogy olcsóbb is a rekonstrukció, mint előzőleg gondolták, 90 helyett csak mintegy 60 millió forint. Egy hónap alatt megújult az aszfalt, térköves járdák és új parkolók épültek, megoldották a vízelvezetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!