Közélet

2009.10.30. 16:50

Üzenet az MSZP-nek: szokják a zárt ülést

A nemrég feloszlatott egri Fidesz-csoport volt alelnöke a sok vitát kiváltó kórház-ügy kapcsán szólalt fel a megyei közgyűlésen és üzent a szocialista képviselőknek.

R. M.

Fotós: GAL GABOR - FOTODA

Ülése elején közmeghallgatást tartott a megyei önkormányzat, amelyre előzetesen be kellett jelentkezniük a felszólalóknak. Egyetlen vállalkozó kedvű akadt, Hamza Etelka kórházvédő, a feloszlatott egri Fidesz-csoport volt alelnöke, aki azt követelte a szocialista megyei vezetéstől, hogy hozzák nyilvánosságra az egri kórház működtetéséről a HospInvest Zrt.-vel kötött szerződést, s tisztázzák, mennyi tartozást hagyott maga után hátra a csődbe jutott társaság. Majd azt javasolta Sós Tamás elnöknek, hogy rendeljen el minél több zárt ülést, hogy az MSZP-sek „szokják a zárt ülést”.

A kórházról több napirend keretében is szó esett. Téma volt a korábban a HospInvest vagyonkezelésébe adott tárgyi eszközök visszavételének ügye, amellyel összefüggésben dr. Lénárt András (MSZP), az egészségügyi bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy vagyonvesztés nem történt, a különböző adományok, kihelyezett eszközök tulajdonlásának kérdését azonban érdemes tisztázni. Szólt arról is, hogy a leltár 725 ezer forintos hiányt mutat, a követelést benyújtották a HospInvest felszámolójához.

Gazdálkodás vagy garázdálkodás?

Az ügyrendi bizottság elnöke, Kontra Gyula (MSZP) elmondta: a grémium a szervezeti és működési szabályzat értelmében az eredményes gazdálkodásra tekintettel háromhavi illetményének megfelelő, bruttó 1,74 millió forintos jutalomban részesítette volna Sós Tamást, ő azonban lemondott erről.

A Fidesz-Polgári Frakció részéről Deé András ennek kapcsán feltette a kérdést: vajon gazdálkodásról vagy inkább „garázdálkodásról” kell-e beszélnünk?

Ezután a kórházat működtető, megyei önkormányzati tulajdonú kft. működésével kapcsolatban kellett hozni döntéseket, egyebek mellett a válságkezelési tervről. Herman István, a Fidesz-PF frakcióigazgatója felvetette: vajon mikor ismeri el az MSZP, hogy rossz döntés volt a kórház kiszervezése? Dr. Tatár László, a jobboldali képviselőcsoport vezetője javasolta, hogy rendeljenek ki egészségügyi menedzsert a kft. vezetése mellé, mivel az alkalmatlan a válságkezelésre. A módosító indítványt a többség nem fogadta el.

A Fidesz-Polgári Frakció részéről Deé András ennek kapcsán feltette a kérdést: vajon gazdálkodásról vagy inkább „garázdálkodásról” kell-e beszélnünk? Hamza Etelka személyesen Sós Tamás közgyűlési elnöknek (balra) javasolta, hogy rendeljen el több zárt ülést. Fotó: Gál Gábor -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!