Közélet

2009.11.28. 19:00

A Danubius a neten, az Emmis a bíróságon folytatja

A Danubius rádió online rádióként folytatja, az Emmis pedig bejelentette: a bíróságon harcol tovább

HEOL

Mégsem vonul ki Magyarországról a Sláger tulajdonosa, az Emmis. Harcolnak tovább a bíróságon a frekvenciáért - írja a Kreatív Online. „Nagy erőfeszítéseket teszünk az ügy bíróságon történő érvényesítése érdekében, és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy népes és hűséges hallgatóságunk minél előbb visszakapja a Sláger Rádiót” – közölte Barbara Brill, az Emmis International budapesti alelnöke a rádió sajtóanyagában - olvasható a portálon.

Az Emmis véleménye szerint a tét a szabad és független méfia megőrzése. Az alelnök asszony azzal indokolta az Emmis további erőfeszítéseit, hogy hatalmas támogatást kaptak a hallgatók, a helyi és a nemzetközi média, a hirdetők, a politikusok, nagykövetségek és kormányfők részéről is. További támogatást éreznek abban, hogy a rádiófrekvenciák ügyében felszólalt Bajnai Gordon miniszterelnök, valamint hogy Majtényi László, az ORTT leköszönő elnöke szerint törvénysértés történt a rádiófrekvenciák odaítélésekor és a legfőbb ügyészhez fordult.

Az Emmis a múlt héten jelentette be, hogy az eredménytelenül végződött tárgyalások miatt kivonul a magyarországi analóg rádiós piacról.

A Danubius Rádió honlapján tette közzé további terveit: online rádióként folytatja. "Újraindulunk! Hallgass bennünket online! Emeltünk a sebbességen, már 128 kbit/s-sel száguldunk az elektronikus sztrádán! - olvasható a danubius.hu-n. És persze szól.

Címkék#bíróság
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!