Közélet

2009.12.29. 07:13

Extra pénz a kórházaknak - Gyöngyös 15 millióra számít

A megye kórházai közül egyelőre a Gyöngyösi tudta megmondani, hogy mennyi pénzt kap a hatmilliárdból

HEOL

Átutalt hatmilliárd forintot az Országos Egészségbiztosítási Pénztár hétfőn abból a 42,5 milliárdos extra finanszírozásból, amelyről a kormány az egészségügyi intézmények működtetése érdekében októberben állapodott meg a kórházi érdekvédelmi szövetségekkel.

Az összegből Assani Omar orvos-igazgató közlése szerint a gyöngyösi kórház mintegy 15 millióra számíthat. Az egri kórházban arra hivatkozva, hogy még nem kaptak hivatalos értesítést, nem adtak információt. A hatvaniban szabadságolás miatt nem volt olyan vezető, aki tájékoztathatta volna lapunkat.


A pénzt a kórházak január elejétől használhatják fel. A minisztérium közölte: az intézmények januárban háromszor jutnak pénzhez: a most átutalt hatmilliárdon túl januárban kapják majd meg az októberi teljesítmény után fizetendő finanszírozást, illetve a novemberi járóbeteg-szakellátási, és az aktív és krónikus fekvőbeteg-ellátási szolgáltatásaik után járó pénzt is.

Az Egészségügyi Minisztérium és a kórházi szakmai szervezetek október 7-én egyeztek meg a többletfinanszírozásról. Eszerint a kórházak az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól (OEP) októberben 4,5 milliárdot, decemberben hatmilliárdot kaptak, januárban pedig a teljesítménynek megfelelő plusz egyhavi juttatásban részesülnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!