Közélet

2009.12.29. 07:21

Mozgószínpad és multikulturális központ

Sikerrel szerepelt az első fordulóban a tarnamérai önkormányzat által kidolgozott projekt, amelyben multifunkcionális kultúrház megépítését tervezik.

HEOL

Tarnamérán, bár évek óta mikrokörzeti feladatokat is ellát, eddig nem volt ilyen létesítmény, az eseményeket a könyvtárban, az iskolában, s az Almásy-kastélyban rendezték meg.

A Pozsonyi úti szolgálati lakás átalakításával létrejöhet egy többfunkciós épület. Itt kapnának helyet olyan intézmények, mint a falugazdász-, a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat, s a településen működő civil szervezetek is. Átköltözne a könyvtár, amelyhez csatlakozna egy helyi turisztikai és információs szolgáltató bázis is. Az épületben helyeznének el egy mozgószínpadot is, ahol a falu rendezvényeit bonyolíthatnák le.

Az önkormányzat engedélyezett tervekkel rendelkezik, az integrált szolgáltatóközpont címet elnyerték és a helyszíni bejárás is
megtörtént. Ha a pályázatot kedvezően bírálják el, akkor már jövőre kezdődhet a kivitelezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!