Közélet

2009.12.30. 10:12

Újra készültség a Tarnán a beszakadt zsilip miatt

Ismét harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el Tarnazsadánynál.

HEOL

Beszakadt egy csőzsilip a megáradt Tarna mentén, Tarnazsadánynál. Itt korábban megszüntették az árvízvédelmi készültséget, de a baleset miatt most harmadfokú készültséget rendeltek el - tájékoztatta a Független Hírügynökséget szerda reggel Csont Csaba, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság árvízvédelmi osztályvezetője.

A Tarnán már korábban visszavonták az árvízvédelmi készültséget, viszont szerdára virradóra újra harmadfokúra emelték, miután Tarnazsadánynál a Tarna árvize tönkretette az árvízvédelmi töltésbe épített úgynevezett csőzsilipet. A szakemberek reggel óta munkagépekkel dolgoznak a helyreállításon.

Észak-Magyarországon egyébként - a Tarna zsilipjének sérülésétől eltekintve - javult az árvízi helyzet: a Sajó árhulláma levonult a területről és a Tisza felé tart. A Sajó most Kesznyéten térségében van tetőzés közelében, az eddig készültségben lévő szakaszokon megszüntették az árvízvédelmi készültséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!