Közélet

2010.02.22. 06:03

A polgármester nem kérte a kitüntetést

– Tisztelettel kérem a képviselőket, hogy ne szavazzák meg a kitüntetésemet! – ezzel zárta le a gyöngyösi testület legutóbbi ülésén Hiesz György polgármester a vitát.

J. M.

Hieszt Sós Tamás, a megyei közgyűlés elnöke terjesztette fel a „Köz Szolgálatáért Érdemjel” arany fokozata kitüntetésre, aminek indoklását a Polgári Frakció nem fogadta el. Bár az ellenzékiek is mind elismerték Hiesz György polgármestersége idején végzett pozitív tevékenységét, a díjhoz szükséges véleményezés mégis heves vitába fulladt.


Tatár László, a gyöngyösi képviselő-testület Polgári Frakciójának vezetője azt kifogásolta, hogy egy szocialista miniszter egy szocialista megyei elnök javaslatára épp egy szocialista polgármestert tüntetne ki.
– Mindezt úgy teszik, hogy az elmúlt 8 évben egy rakat törvénytelen lépést tett a szocialista városvezetés. Ennek tükrében nem tudom támogatni a kitüntetést – mondta Tatár László hozzátéve: párttársa lehetetlen helyzetbe hozta Hiesz Györgyöt azzal, hogy felterjesztette az elismerésre.

A hosszan tartó heves vita során Keresztesi József, az SZDSZ helyi képviselője az ellenzéki politikusok, Fótos Dániel, Ördög István és Lakatos Zsolt kitüntetést ellenző hozzászólása után arra kérte a testületet, szavazzák meg az elismerést, mert ez a díj nemcsak a polgármester, hanem a grémium érdeme is. Majd ironikusan hozzátette: erre a Fidesz is büszke lehet, mert a felterjesztés is azt bizonyítja, munkájukkal segíteni tudták a városvezetőt céljai elérésében.

Végül Hiesz György kérésére Végh Attila alpolgármester azzal zárta le a vitát, hogy visszavonta az előterjesztést, mondván, a polémia méltatlan a testülethez és a témához. Az alpolgármester hozzátette: az ülésen történtekről beszámolnak a miniszternek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!