Közélet

2010.03.30. 10:56

Aki jól teljesít, a vizsga alól is mentesül

Egerben rendezik a gépgyártástechnológia-technikus szakképesítés országos szakmai tanulmányi versenyének (OSZTV) háromnapos döntőjét.

S. B. S.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet a Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégiummal közösen rendezi meg hétfőtől a gépgyártástechnológia-technikus szakképesítés országos szakmai tanulmányi versenyének (OSZTV) háromnapos döntőjét. 

- Nagy örömmel vállaltuk a felkérést - mondta Busák István igazgató. - Sajnáljuk, hogy a legjobb 11 közé most nem jutott be tanulónk, de ez nem változtat azon, hogy a lehető legszínvonalasabb körülményeket igyekeztünk teremteni iskolánkban.

Az elődöntőket az iskolákban bonyolították, ahonnan a középdöntőkbe 134 diák jutott tovább. Innen a legjobb 11 tanuló jöhetett el Egerbe. A verseny maga nagyon sok részfeladatból áll, amelyet forgószínpadszerűen – modul rendszerben – teljesítenek a diákok. Része ennek a munkavédelem, az elsősegélynyújtás, gyakorlati feladatok teljesítése éppúgy, mint az elmélet, amelyet ezúttal szóban kér számon a szakmai zsűri.

Szakemberek, vállalatok, illetve a kamara képviselői értékelik a versenyzők teljesítményét. Az a tanuló, aki legalább 60 százalékban teljesít, a későbbiekben mentesül a szakmai vizsga alól. Természetesen sorrendet is hirdetünk, tehát folyik a küzdelem a helyezésekért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!