Közélet

2010.03.18. 17:13

Bajnai: jöjjenek, akik hosszabb távra terveznek

Bajnai Gordon szerint sok lényegi változtatást célzó kezdeményezés bukott meg a politikai ellenálláson. Legalább nemzeti ügyekben megegyezésre lett volna szükség.

J. M.

Bajnai Gordon látogatott ma Hatvanba, ahol Érsek Zsolt polgármester és Francsics László, az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója az új autóbusz-pályaudvar megépítésének a támogatására vonatkozó szándéknyilatkozatot. A miniszterelnök ezután részt vett a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola (KRF) új Hallgatói Információs és Szolgáltató Központjának (HISZK) ünnepélyes átadásán.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Bajnai Gordon: Legalább a nemzeti ügyekben megyegyezésre lett volna szükség. Fotó: Albert Péter
[/caption]

Az elmúlt egy évről a miniszterelnök elmondta: – Tavaly tavasszal – egy nagyon nehéz időszak kellős közepén – három dologra vállalkoztam: visszafordítjuk az országot a szakadék széléről, növekedési pályára állítjuk a gazdaságot, illetve úgy hajtjuk végre a szükséges változtatásokat, hogy azok ne legyenek elviselhetetlenek. Magyarországot ráállítottuk egy pályára, amely felfelé ível, de még igen erősen kell kapaszkodni. Rendbe kell tenni többek közt az egészségügyet, az oktatást, az önkormányzati rendszert.

– Számos olyan kísérlet történt, hogy lényegi változások történjenek az országban – tette hozzá a miniszterelnök. – Ezek nagy része megbukott a politikai ellenálláson. Vagyis a legnagyobb hiba szerintem az az elképesztően éles politikai szembenállás, amely gyakorlatilag minden reformtörekvést, változtatást megbéklyózott. Legalább a nemzeti ügyekben megegyezésre lett volna szükség, és erre a jövőbeni kormányoknak is szükségük lesz.

Bajnai Gordon hozzátette: nem készül további politikai szerepvállalásra. – Egy éve, amikor elvállltam az ország kormányzását a fő szempont az volt, hogy az ország érdeke fontosabb, mint a személyes karrierem. Ma is így gondolom. Jöjjenek a politikusok, akik hosszabb távra terveznek. 

A Bajnai Gordonnal készült teljes interjút elolvashatja a Heves Megyei Hírlap pénteki számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!