Közélet

2010.05.06. 13:44

Átvette mandátumát Vona Gábor - Fotók

A Heves megyei területi listán mandátumot szerzett politikusok közül csütörtökön hárman vették át képviselői megbízólevelüket Egerben.

R. M.

A megbízóleveleket a Megyeházán dr. Vékony Tibor, a Heves Megyei Területi Választási Bizottság elnökhelyettese adta át. Emlékezetes: az áprilisi voksoláson a megyei listáról öt mandátumot osztottak szét, három jutott a Fidesz-KDNP szövetségnek, egy a Jobbiknak és ugyancsak egy az MSZP-nek. Az ünnepi eseményen ma Demeter Ervin (Fidesz), dr. Lukács Tamás (KDNP) és Vona Gábor (Jobbik) volt jelen. Dr. Nyitrai Zsolt (Fidesz) és Sós Tamás (MSZP) egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott eljönni, Sós várhatóan pénteken reggel, Nyitrai pedig jövő héten kedden kapja meg a hivatalos dokumentumot.



Csütörtökkel bezárólag az egyéni választókerületekben (vk.) is megtörtént a megbízólevelek átadása. Az első fordulóban győztes Habis László (egri vk.) és Horváth László (pétervásárai vk.) már egy hete birtokában van a megbízólevelének, e héten pedig Balázs József (gyöngyösi vk.), Szabó Zsolt (hatvani vk.), dr. Tóth József (hevesi vk.) és Herman István (füzesabonyi vk.) is megkapta azt az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságok elnökeitől. Valamennyi említett politikus a Fidesz-KDNP jelöltje volt.



Dr. Benkár József megyei főjegyző, a területi választási iroda vezetője elmondta: a napokban a fővárosban, az Országos Választási Bizottság (OVB) előtt az országos listán mandátumot szerzett jelöltek ugyancsak átvehetik megbízóleveleiket. Aztán majd a parlament alakuló ülésén mandátumvizsgáló bizottság áll fel a korelnökből és a négy korjegyzőből (a törvényhozás legidősebb és négy legfiatalabb tagjából), s e testület vizsgálata után lesznek „igazi” országgyűlési képviselők politikusaink.

Azt már eddig is tudhattuk, hogy országos listáról további két Heves megyei honatya, Ivády Gábor (LMP) és Sneider Tamás (Jobbik) is bejutott a parlamentbe. Amit pedig korábban csak valószínűsítettünk, az immár az Országos Választási Iroda honlapján is hivatalos: egy Nógrád megyében történt visszalépés miatt országos listás képviselő lett Mirkóczki Ádám, a Jobbik Heves megyei elnöke. Mirkóczki érdeklődésünkre elmondta: nagyon fontosnak tartja, hogy a megválasztott képviselők ne „felejtsék el” az embereket a kampány után négy évre. A Jobbik szoros kapcsolatra törekszik az önkormányzatokkal, s eztán is rendszeresen tart majd lakossági fórumokat. Mirkóczki Ádám a szakterületének az emberi jogi, az egyházi és civil ügyeket tekinti. Hozzátette: készülnek az önkormányzati választásokra, ennek keretében tervezik, hogy szűkebb hazánkban is szakmai kabineteket hoznak létre.

Címkék#kerecsend#Bélapátfalva#Választás 2010#Mezőszemere#Szarvaskő#Feldebrő#Kál#Poroszló#Ivád#Szajla#Sarud#Kompolt#Bekölce#Csány#Aldebrő#Pétervására#Bükkszék#Petőfibánya#füzesabony#Rózsaszentmárton#Hírkereső küldés#Verpelét#Bodony#Terpes#egér#Szilvásvárad#pély#Hevesaranyos#Detk#Balaton#Felsőtárkány#Tarnazsadány#Kömlő#Tarnaszentmária#Mikófalva#Tarnalelesz#gyöngyöspata#Recsk#Ludas#Noszvaj#Nagyvisnyó#Sós Tamás#Egerfarmos#Domoszló#Apc#Nagyút#sneider tamás#Egerbocs#Egerszalók#Nagyfüged#Gyöngyösoroszi#Parádsasvár#Lőrinci#Tarnaörs#Demjén#Gyöngyössolymos#Nagykökényes#Zagyvaszántó#Újlőrincfalva#Lukács Tamás#Benkár József#halmajugra#szabó zsolt#gyöngyöshalász#Heréd#Erk#Kisköre#Egercsehi#Boldog#Novaj#gyöngyös#Sirok#Tarnaszentmiklós#Ostoros#Tarnaméra#Fedémes#Heves#Vona Gábor#Tenk#Egerszólát#Kisnána#Mátraballa#Atkár#Dormánd#Parád#Boconád#Erdőkövesd#Tófalu#Habis László#Vámosgyörk#Mátraszentimre#istenmezeje#Markaz#visonta#Mónosbél#Vécs#Szentdomonkos#Bükkszentmárton#Nagytálya#Hevesvezekény#Karácsond#Egerbakta#Demeter Ervin#Tóth József#Zaránk#Bükkszenterzsébet#Mezőtárkány#Bátor#Szihalom#Mátraderecske#Szücsi#Nagyréde#Nyitrai Zsolt#kápolna#Visznek#Herman István#Erdőtelek#Kerekharaszt#Abasár#Ivády Gábor#Andornaktálya#Horváth Tamás#Adács#Ecséd#Besenyőtelek#Pálosvörösmart#Tarnabod#Hort#Mirkóczki Ádám#Gyöngyöstarján#Átány#Kisfüzes#Tiszanána#Váraszó#Maklár#Szúcs#hatvan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!