Közélet

2010.06.30. 04:59

Háromhavi jutalmat kapnak Gyöngyös vezetői

Többek között a polgármester és az alpolgármester megjutalmazásáról is döntött rendkívüli ülésén a város képviselő-testülete.

J. M.

Meghosszabbította a Gyöngyösi Kézilabda Klub (GYKK) támogatását kedden megtartott rendkívüli ülésén a városi képviselő-testület. Az új döntés értelmében nem az év végéig, hanem a bajnokság befejezéséig, vagyis 2011 júniusáig vállalja az önkormányzat, hogy a csapat működését havi hárommillió forinttal segíti. A támogatásért cserébe a mátraaljai település vezetése azt várja, hogy a GYKK a lehető legtöbbet hozza ki magából az NB I/B osztályban, illetve elvárás a legjobbak közé jutás.

Gyöngyös új bérlakásprogramját aszerint módosította a grémium, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő, rendeltetésszerű használatra alkalmatlan ingatlanokat, amelyekből bérlakások lesznek, a bérlők öt év használat után megvásárolhatják. Mint ismert, az ingatlanokból a bérlők anyagi közreműködésével alakítanak majd ki lakásokat.

A testület beszámolót hallgatott meg a Gyöngyösi Sportfólió Közhasznú Nonprofit Kft. tavalyi gazdálkodásának ellenőrzéséről. Eszerint a cég tevékenysége 2009-ben jónak minősült, a független vizsgálóbizottság mindent rendben talált. A vizsgálat lefolytatására Fótos Dániel (Polgári Unió Frakció) korábban egyhavi tiszteletdíját ajánlotta fel, de visszavonta, mert úgy vélte, az ellenőrzés nem úgy történt, ahogy remélte.

Döntés született arról is, hogy a Bugát Pál Kórházban július 1-jétől 2500 forint térítési díj ellenében végeznek szemészeti vizsgálatot, ha az gépjármű- vagy más alkalmassági vizsgálat miatt szükséges.

A napirendek között szerepelt a polgármester és az alpolgármester megjutalmazása, amit elfogadtak a képviselők, így mindketten a 3 havi illetményüknek megfelelő összegű jutalomban részesülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!