Közélet

2010.08.15. 18:05

Bencsik Renátát választották Lőrinci Szépévé

Lőrinciben idén is megrendezték a térségi szépségversenyt, amelyen a helyi Bencsik Renáta fejére került a korona. Medve Dzsenifer lett második, Tóbi Réka a harmadik.

T. O.

A lőrinci városnapok rendezői szombaton reggel az eget kémlelték: az előző éjszakai ítéletidő után félő volt, hogy a programot elmossa az eső, tönkretéve hosszú hetek szervezőmunkáját és ezrek szórakozását. Szerencsére nem így történt; felvonulhattak hát a hírességek Jáksó Lászlótól Kótai Misiig, a televíziós szappanoperák sztárjaitól Freire Szilvia szépségkirálynőn át Csonka Andrásig. De jó hangulatban telt a helyi tehetségek bemutatkozása épp úgy, mint a hagyományőrző találkozó.

[caption id="" align="aligncenter" width="344"] Bencsik Renáta tavaly még udvarhölgy volt, idén királynő lett belőle. Fotó: Albert Péter
[/caption]

Az évek óta a rendezvény fénypontjának számító szépségmustrára ezúttal 14 rajtszámot kellett kiosztani. Első olvasatra feltűnt, melyek lehettek egy kamaszkornyi idővel korábban a legnépszerűbb keresztnevek, hiszen a mezőnyben három Alexandra, két Renáta és ugyanennyi Kinga is szerepelt; rajtuk kívül Dzsenifer, Vivien, Viktória, Eszter, Brigitta, Réka és Györgyi várta, hogy a szigorú, ámde természetesen szubjektív módon ítélkező zsűri kimondja a verdiktet. Ami nem csupán a címmel és a koronával járt, hanem az első három helyezett esetében televízió-készülékkel és egy-egy, párosban eltöltött hétvégével is az ausztriai testvértelepülés, St. Lorenz vendégszeretetének köszönhetően. (Utóbbi díjat az ottani polgármester, Johannes Gaderer nyújtotta át.)

Találkoztunk ismerősökkel is. Az apci Medve Dzsenifer például már sokadszor tette próbára küllemét, és a kitartást most siker koronázta: második helyezést ért el. De még nála is nagyobbat aratott az egyik tavalyi udvarhölgy, Bencsik Renáta, akit az idén szépségkirálynővé választottak. A harmadik helyezett az ecsédi Tóbi Réka lett, míg a mosolyhercegnői címet a hatvani Sinka Eszter érdemelte ki.

Érdemek, kintüntetések, városi születésnaposok

Lőrinciben hagyományosan a városnapok keretében adják át a képviselő-testület által odaítélt elismeréseket. Ebben az évben a „Lőrinci Város Közösségéért" kitüntető címet dr. Tokai Piroska gyermekorvos érdemelte ki. „Lőrinci Város Közszolgálatáért" díjat kapott Kiss Lajosné védőnő és dr. Patócs László, a Március 15. Gimnázium és Szakképző Iskola nemrég nyugállományba vonult igazgatója. A városvezetés hasonló módon ismerte el a közelmúltban fiatalon elhunyt jegyző, Princz Ádám tevékenységét.

Víg Zoltán polgármester köszöntötte azokat a fiatalokat is, akik a városavatás időszakában, 1992-ben születtek. Bara Bettina, Nagy Judit, Tóth Lilla, László Lilla és Vőfély Dávid most vehette át azt az életbiztosítási kötvényt, amit 18 esztendeje nyitott számukra az önkormányzat vezetése.

A győztesek örültek, a nem győztesek – merthogy vesztes nem volt: minden induló értékes díjat vehetett át – pedig vérmérsékletük szerint viselték a végeredmény kihirdetését. A krónikás négy kedvence közül ketten dobogóra állhattak; ez eddig rendben is volna, de a másik két lány hátrébb rangsorolása lelombozó. Közülük a már harmadszor induló apci Kovács Györgyi – aki a szemünk láttára cseperedett esetlen bakfisból igéző dekoltázsú amazonná – rutinosan vette tudomásul a tudomásul vehetetlent, a lőrinci Juhász Alexandrának azonban a könnyei úgy záporoztak, mint az előző éjszakai eső.

Víg Zoltán polgármester köszöntötte azokat a fiatalokat is, akik a városavatás időszakában, 1992-ben születtek. Bara Bettina, Nagy Judit, Tóth Lilla, László Lilla és Vőfély Dávid most vehette át azt az életbiztosítási kötvényt, amit 18 esztendeje nyitott számukra az önkormányzat vezetése. Bencsik Renáta tavaly még udvarhölgy volt, idén királynő lett belőle. Fotó: Albert Péter -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!