Közélet

2010.08.11. 16:10

Gumicsizmás lelkigyakorlat - szeressetek tettetés nélkül

Sok kalanddal fűszerezett lelkigyakorlatot szerveztek a gyöngyösi ferencesek kamaszok számára a Mátrában.

HEOL

Az évenként megrendezett esemény, melyet gumicsizmás lelkigyakorlatnak neveznek, a túlélőtábor és a klasszikus lelkigyakorlat ötvözete. Nemcsak elméleti és lelki képzésben részesültek a fiatalok, hanem az emberi állóképesség korlátaival, a félelem és a fáradtság érzéseivel is szembesültek – tájékoztatta a Ferences Sajtóközpontot Kárpáti Kázmér gyöngyösi házfőnök.

A lelkigyakorlat vezérgondolatát Szent Páltól kölcsönözték: „Szeressetek tettetés nélkül!” Szó volt a kamaszkori szerelemről, a szerelem szakaszairól, a felnőtt szerelemről, a társvárásról, a házastársi figyelem és felelősség fontosságáról, a káros szenvedélyekről és a természetes családtervezésről, a tanúságtevő életről.

A közel harminc tizenéves résztvevő Gyöngyösről, Budapestről, Esztergomból és Debrecenből érkezett. Naponta szentmisén vettek részt, elimádkozták az egész zsolozsmát, még az éjszakai imaórát is a maga idején, hajnali kettőkor. A közösségépítést a „félórázás” is szolgálta, ami nem más, mint napi félórányi kötelező beszélgetés egy sorsolással kiválasztott személlyel. A lelkigyakorlat folyamán volt utcabál, tábortűz, közös játékok, íjászat, erőt és bátorságot kívánó kalandpark látogatás és sok túrázás árkon-bokron át éjjel is, természetesen gumicsizmában.
(metropolita.hu)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!