Közélet

2010.08.04. 03:46

Kisért a HospInvest - feljelenthetik a fideszes képviselőket     

Nem nyugszanak a kedélyek Hatvanban. Fideszes országgyűlési képviselők a HospInvest lopakodó visszatéréséről beszélnek, a városvezetés Hatvan jó hírének rontásáról, a kórház betegeinek elriasztásáról.

HEOL

- Amit Pesti Imre és Szabó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő urak a hatvani kórházzal kapcsolatosan kijelentettek, megítélésünk szerint árt a város jó hírének. Elbizonytalanítja a gyógyintézmény dolgozóit és elriasztja a betegeket is, ezért vizsgáljuk a lehetőséget, milyen jogi eszközökkel léphetünk fel igazunk megvédése érdekében. Ha a bíróság vagyoni kártérítést ítél meg az önkormányzat számára, az összeget a kórház fejlesztésére fordítjuk – jelentette ki sajtótájékoztatóján Érsek Zsolt, a Zagyva-parti település polgármestere.

Mindezt annak kapcsán, hogy a napokban a két kormánypárti honatya azt állította: a kórházat korábban működtető HospInvesthez köthető üzleti körök ismét szemet vetettek a település kórházára, amit a városvezetés újból privatizálna. Érsek Zsolt elmondta: amennyiben az október 3-i népszavazás során a lakosság úgy dönt, hogy bocsássanak ki kétmilliárd forint értékben kötvényt a kórház fejlesztésére, az nem lopakodó privatizációt jelent, hanem azt, hogy a hatvaniak a magukénak érzik a gyógyintézményt.

Az igenlő szavazatok többsége esetén már a jövő évi pénzügyi koncepcióba be kell építeni a kiadásokat, 2011 végén pedig elkezdődhetne a fejlesztés – tette hozzá. A polgármester tegnap reggel kibővített vezetői értekezleten igyekezett megnyugtatni a kórház dolgozóit, hogy alaptalanok Szabó Zsolt és Pesti Imre kijelentései.

A délelőtt folyamán közleményt adott ki a kórházat működtető nonprofit zrt. gazdasági vezetője, Fejér Gábor is, cáfolva Szabó Zsolt azon kijelentését, amely szerint egyes berendezéseket már „átprivatizáltak" – a hírek szerint – Gyöngyösre. Fejér leszögezte: amióta a részvénytársaság átvette a HospInvesttől a kórházat, ilyesmi nem történt.

<kep120667

Mindezt nyomatékosítva végigkalauzolta a sajtó képviselőit az épületen, megmutatva azokat az eszközöket, amelyekre feltételezhetően a térség országgyűlési képviselője utalhatott. A gazdasági igazgató – ugyancsak a fideszes politikusok kijelentésére reagálva – határozottan cáfolta továbbá, hogy 20 milliós informatikai szerződés előkészítéséről döntöttek volna, s kijelentette azt is: a kórház vezetője nem alkalmazottja az intézményt korábban működtető HospInvest Zrt.-nek.

A fentiekre reagálva Szabó Zsolt azt mondta: fenntartja korábbi állításait. Tény – jelentette ki –, hogy nyolc, de akár négy évvel ezelőtt is Hatvanban még működő kórház volt nyolc emelettel, 16 aktív osztállyal és jól felkészült szakdolgozói karral, amelyeknek most csak a töredéke létezik. Utóbbiért egyértelműen a város vezetőjét terheli a felelősség – tette hozzá.

A jobboldali politikus szerint Érsek Zsolt a kötvénykibocsátással a hatvaniakat szeretné eladósítani, noha egyrészt a kórház nem csak a város, hanem 60 ezer ember ellátását biztosítja, másfelől a fejlesztésre pályázati pénzek is rendelkezésre állnak. A beruházás helyett a működtetéssel kellene törődni – jelentette ki Szabó, aki szerint politikai kampányfogás, hogy aki tönkretette a kórházat, az most a megmentő szerepében tetszeleg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!