Közélet

2010.08.22. 18:37

Novaj díszpolgára lett Bimbó Zoltán kórusvezető

A Novaji Asszonykórus megalapításának 40. évfordulóján a település díszpolgárává választották Bimbó Zoltán kórusvezetőt.

HEOL

Bimbó Zoltán 1987-től irányítja a Novaji Asszonykórust. A kórustagok egybehangzó véleménye: „a tanár úr vezetésével elértük mindazokat a díjakat, amikre egy hagyományőrző csoport csak vágyhat.” Szakmai hozzáértésével sikerült megőrizni az utókornak a tünékeny dalokat. Az együttesbe fiatalokat is toborzott.


A kórusvezető 2004-ben állami kitüntetést, Lassics Gyula-díjat kapott a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában Hiller István minisztertől. Most, az asszonykórus alapításának 40. évfordulóján a település önkormányzata megszavazta számára a Novaj Díszpolgára címet. A kitüntetés hírét Fodor Péter polgármester az augusztus 20-i ünnepségen jelentette be a közönségnek, a díjazott távollétében. Bimbó Zoltán akkor Pécsen, a nemzetközi kórusfesztiválon szerepelt a Cantus Agriensis együttessel.


A díjazott 22-én, vasárnap, az asszonykórus jubileumi ünnepélyén vette át az oklevelet. A díszpolgári címet az kaphatja meg – olvasható az önkormányzati rendeletben: – aki hosszú időn át segítette a község felemelkedését, az itt élő lakosok életkörülményeinek javítását, a település anyagi és kulturális gyarapodását, hatékonyan munkálkodott a falu hírnevének öregbítésén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!