Közélet

2010.09.24. 15:50

Laminé Antal Éva feljelentést tett

Dr. Gondos István helyi Fidesz-elnökkel, polgármesterjelölttel szemben becsületsértés miatt fordult az ügyészséghez Laminé Antal Éva, Füzesabony polgármestere.

HEOL

A Füzesabonyi Lokálpatrióta Egylet, a Füzesabonyi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete és a Magyarok Szövetsége képviselői és jelöltjei a kampány idején mindig tisztességgel hirdették saját programjukat, a Heves Megyei Bíróság megállapította, hogy kiadványaik kiállták a törvényesség próbáját, nem sértik a választás alapelveit – hangzott el a szervezetek pénteki sajtótájékoztatóján. Ugyanakkor megdöbbentőnek tartják a polgármesterjelöltjük, Laminé Antal Éva ellen folytatott rágalomhadjáratot.

A Fidesz legutóbbi szórólapja okán a választás alapelveinek durva megsértése, a választók megtévesztése miatt a választási bizottsághoz fordultak. Dr. Gondos István helyi Fidesz-elnökkel, polgármesterjelölttel szemben Laminé a becsületének megsértése és az ügyvédhez méltó magatartás szabályainak semmibevétele miatt az ügyvédi kamarához, hamis vád miatt az ügyészséghez tett feljelentést. Nyilvános bocsánatkérést várnak el. Az ÖFE polgármesterjelöltjét, Gulyás Lászlót felszólítják, hogy tartózkodjon az emberek fenyegetésétől és megfélemlítésétől, az pedig aggodalommal tölti el őket, hogy a Területi Választási Bizottság megállapította: a Helyi Választási Bizottság törvénysértést követett el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!