Közélet

2010.09.25. 13:36

Törvénysértő volt a fideszes szórólap

A Helyi Választási Bizottság pénteki határozata szerint törvénysértő volt a Fidesz füzesabonyi szórólapjának kiadása és terjesztése.

HEOL

A Fidesz legutóbbi szórólapja okán a választás alapelveinek durva megsértése, a választók megtévesztése miatt a választási bizottsághoz fordult Laminé Antal Éva polgármester-jelölt az őt támogató szervezetekkel. A Füzesabonyi Helyi Választási Bizottság tegnapi ülésén tárgyalta meg Laminé, a Lokálpatrióta Egyletet képviselő Kotán György, továbbá a Füzesabonyi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületét képviselő dr. Bartos Lászlóné beadványát, amely a Fidesz „Öntsünk tiszta vizet a pohárba!” című szórólapjával volt kapcsolatos.

A bizottság határozata szerint a Fidesz a szórólap kiadásával és terjesztésével törvénysértést követett el. A bizottság kötelezi a szervezetet arra, hogy ilyen és ehhez hasonló kiadványokat a továbbiakban ne terjesszen. A döntés ellen a Területi Választási Bizottsághoz lehet fellebbezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!