Közélet

2010.11.23. 07:07

A gyakorló iskolából a gallok földjéig

A gyerekek francia családoknál laktak, így aztán élesben gyakorolhatták a hétköznapi kommunikációt.

HEOL

Májusban írták alá a cserekapcsolati megállapodást az egri Eszterházy Károly Gyakorló Általános Iskola, Középiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetői – Sándor József igazgató és Prisztás Imréné igazgatóhelyettes, francia szakos tanár – a Loire-Atlantique megyei Blain város iskolájának vezetésével arról, hogy a két tanintézmény cserekapcsolat által segíti a diákok nyelvtanulását, a kultúrák közti párbeszédet.

Ezen megállapodás eredményeként a közelmúltban egri diákok utazhattak Blain városba, ahol a Le Galinet iskola diákjai látták őket vendégül. Az eszterházysok – Panyi Elvira, Török Alma, Bali Bettina, Bartus Bettina, Kolman Réka és Hosztafi Amanda – francia családoknál laktak, ezáltal is gyakorolták a hétköznapi kommunikációt. A kis delegációt fogadta a városháza kulturális ügyekkel foglalkozó alpolgármestere, Rita Schladt, majd az iskola vezető a további cserekapcsolati lehetőségekről tárgyaltak a megyei közgyűlés épületében Michel Merlettel. E megbeszélésen jelen volt a nemzetközi kapcsolatok osztályának munkatársa, Jocelyne Libeau Lepariux is, aki jól ismeri Heves megye és Loire-Atlantique kapcsolatát. A franciák jövő áprilisban viszonozzák a látogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!