Közélet

2010.11.09. 17:09

Alkalmazkodás a munkaerőpiac igényeihez

Otthont kapott a gyakorlati képzés fejlesztési programja az egri főiskolán.

S. B. S.

Fotó:

Az egri főiskola Almagyardombi Kollégiumában felavatták azt a központi szervezeti egységet, ami a „Komplex szolgáltatásfejlesztés az Eszterházy Károly Főiskolán a minőségi gyakorlati képzés érdekében” című pályázat „székházaként” funkcionál a jövőben. A résztvevőket, közöttük a kivitelező cégek vezető képviselőit Kalóné Szűcs Erzsébet, az EKF Tanulmányi és Információs Központjának (TIK) főigazgatója köszöntötte.

Megtudtuk, hogy a program célkitűzései között szerepel a munkaerő-piaci szereplőkkel való kapcsolattartás, a külső szakmai gyakorlatok rendszerének a munkerő-piaci igényekhez igazodó átalakítása. Része a projektnek a szakmai gyakorlati helyek fejlesztése, a diplomás pályakövetési rendszer továbbfejlesztése, a felsőfokú szakképzésben végzettek nyomonkövetése. A főigazgató elmondta: hallgatói szolgáltatások is szerepelnek a programban, így pszichológiai, életviteli, tanulmányi tanácsadás.

[caption id="" align="aligncenter" width="344"] Avatás. Dr. Kis-Tóth Lajos rektorhelyettes vágta át a szalagot. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

A projekt megvalósítását szolgáló új létesítmény működéséről Országh Ákos, a TIK rendszerébe integrált Hallgatói Centrum igazgatója szólt, majd dr. Kis-Tóth Lajos rektorhelyettes köszöntő szavait követően hivatalosan is felavatták az új szervezeti egységet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!