Közélet

2010.11.16. 14:18

Belehúznak a civil fogyasztóvédők

Az őszi rendkívüli küldöttgyűlésen a lemondott elnökség helyett fölálló héttagú új országos testületbe beválasztották Kalmár Imre Heves megyei alelnököt, a megyei földhivatal nyugalmazott igazgatóját.

K. J.

 Ez egyben a hevesi szervezet tevékenységének elismerését is jelenti – tájékoztatta az egri rendezvényen a tagságot Papp Jánosné, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) Heves Megyei Szervezetének elnöke. Egyúttal dr. Morvai György személyében új országos elnöke is van az egyesületnek, a szakember eddig a hazai uniós fogyasztóvédelmi központot irányította. Elhangzott, hogy szeptember közepétől, a Gyöngyös jegyzőjével történt megállapodás alapján, civil fogyasztóvédelmi iroda működik a városházán. A megyei békéltető testülethez az év első tíz hónapjában 130 panaszügy érkezett, míg tavaly egész évben összesen 96. A listán előkelő helyen állnak a termékbemutatókkal, a jótállással, illetve a közüzemi szolgáltatókkal kapcsolatos kifogások.


Kalmár Imre elmondta: a fogyasztóvédelmi törvény tervezett változtatása minden bizonnyal hatással lesz a civilszervezet működésére is, ám semmiképp sem szeretnék, ha a változások ellehetetlenítenék a tevékenységüket. Hiszen uniós szinten is kinyilvánították, meghatározó szerepük van a fogyasztóvédelem terén a társadalom bevonásában, tájékoztatásában. A takarékosság jegyében ugyanakkor a Kosár Magazin januártól már csak internetes formában jelenik meg.
Harsányi Istvánné, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) egri központi szervezetének vezetője hangsúlyozta: a jövőben is szoros, megerősített együttműködésben kívánnak dolgozni a társadalmi fogyasztóvédelmi szervezetekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!