Közélet

2010.11.12. 15:50

Blaha Lujza parkot avattak Tenken

A hagyományőrzés és a környezettudatos nevelés kapcsolódott össze a tenki Szent Imre Általános Iskola azon kezdeményezésében, hogy megújítsák a tanintézmény parkját.

Sz. R.

 A település lakói büszkék arra, hogy Blaha Lujza – miután Soldos Sándor felesége lett – éveket töltött Pusztatenken, és arra is, hogy az iskolájuk évek óta ökoiskola, ahol a diákok környezettudatos nevelést kapnak. Ez a két értékteremtés ösztönözte a tenkieket arra, hogy az oktatási intézmény udvarán kialakított, egyébként a község lakói számára pihenőparknak szánt ligetet a Nemzet Csalogányáról nevezzék el.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Kicsik és környezettudatosak. Az iskola tanulói műsorral is készültek az avatásra. Fotó: Ötvös Imre
[/caption]


Forgács Anna tagiskola-igazgató köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették az emlékpark és tanösvény kialakítását, köztük Tóth Lászlónak, a Bükki Nemzeti Park dél-hevesi vezetőjének, aki szakmailag működött közre a liget megújításában. Kérte, hogy a közösen teremtett értéket óvják meg, majd a Blaha-emlékparkot és tanösvényt jelképesen is átadták a helység lakóinak, akiknek nevében Szopkó Tamás polgármester köszönte meg a kezdeményezést.


Az iskola udvarán létesített park egyaránt szolgálja a pihenést, a tanulást, a történelmi hagyományőrzést és a környezeti kultúra népszerűsítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!