Közélet

2010.11.25. 13:17

Decembertől jegyzőváltás Pétervásárán

Pétervására, Erdőkövesd, Ivád, Váraszó és Kisfüzes társult képviselő-testülete a minap egyhangúlag választotta meg dr. Benkár József, korábbi címzetes megyei főjegyzőt a megüresedett körjegyzőségi posztra.

HEOL

Elődje, dr. Kadlott Csaba - aki november 30-ig látja el a feladatot, a regionális közigazgatási hivatalban osztályvezetőként dolgozik majd. A helyi származású szakember volt már korábban is körzetközponti jegyző Pétervásárán.


– Milyen érzésekkel vált meg a megyétől?
– Bántott, hogy a törvényi rendelkezések ellenére hét év alatt nem sikerült elérnem, hogy a magam által választott aljegyzővel dolgozhassak. Az előző ciklus vezetése sem volt hajlandó méltányolni ezt a kizárólag szakmai kérést, és a jelenlegi vezetők sem. Elsősorban ez az oka annak, hogy nem vállaltam tovább a megbízást. Szomorú, hogy a közigazgatás mára ilyen mértékben átpolitizálódott. A sors véletlen alakulása folytán a péterkei körjegyzői státusz épp most üresedett meg, így evidens volt, hogy megpályázom, hiszen jól ismerem a várost és a kistérséget.


– Hogyan fogadták a visszatérését?
– Örülök, hogy egyhangúlag támogattak, másrészt úgy gondolom, hogy szakmailag is kihívás számomra ez a feladat. Ma is vallom, hogy a települések társulásáé a jövő. Különösen igaz ez a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!