Közélet

2010.11.24. 18:47

Éghajlatvédelmi stratégiával készül Eger a klímaváltozásra

Települési éghajlatvédelmi stratégiát dolgoz ki Eger önkormányzata annak érdekében, hogy a megyeszékhely idejében felkészüljön az éghajlatváltozásra.

HEOL


A közelmúlt szélsőséges időjárásának következményei jól szemléltetik, hogy a hazai önkormányzatok egyelőre készületlenül állnak az éghajlatváltozás hatásai előtt.  A 2020-ig szóló stratégia célja egyrészt az éghajlatváltozás mérséklése főként fenntartható energiagazdálkodási intézkedések révén, másrészt a település környezetminőségének, a lakosok életfeltételeinek megőrzése, vagyis alkalmazkodás a változó éghajlathoz. A stratégia elkészítését Kerekes György építész irányítja.

Az összeállításában közreműködő Energiaklub Módszertani Központ alapos adatgyűjtéssel és a lehető legtöbb érintett bevonásával készíti el a dokumentum tervezetét várhatóan 2011 nyarára. Készítői fontosnak tartják, hogy a dokumentum ne „íróasztal melletti” módszerrel, hanem valóban a helyi igényeket és adottságokat figyelembe véve készüljön. Az első tervező fórumot decemberben tartják, ahová minden érintett szektort - intézményt, hatóságot, céget, szervezetet meghívnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!