Közélet

2010.11.11. 06:01

Együttműködési megállapodással kezdik meg az új ciklust

A kilences választókörzetben megismételt helyhatósági voksolás miatt a megyében utolsóként megalakult a hevesi képviselő-testület is.

HEOL

A megbízólevelek átadása után Csáki Zsigmond régi-új polgármester letette az esküt, majd ismertette programját, melyben a már előkészített fejlesztések továbbviteléről – az ivóvízminőség-javító, a hulladékgazdálkodási program, a város-rehabilitációs pályázat – szólt. A tervek között szerepel a kistérségi járóbeteg-ellátó központ korszerűsítése, a munkahelyteremtés és a strand megnyitása.

Az oktatás kapcsán elhangzott, hogy az intézmények kritikus műszaki állapotban vannak annak ellenére is, hogy az elmúlt négy évben 147 milliós önerőből fejlesztést hajtottak végre, és a szülők is jelentős karbantartási munkát vállalnak magukra. Változtatás várható a zeneiskola fenntartási feltételein, de módosítják majd a Kempelen Farkas Általános Tagiskola módszertani szerkezetét, valamint átalakul a HEVA Kft. működtetése is.


Ezután Balázs Ferenc letette az alpolgármesteri esküt, majd a testület tagjai aláírták az együttműködési megállapodást, amelyben vállalták, hogy a város fejlődéséért közösen, az egyéni érdekek háttérbe szorításával dolgoznak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!