Közélet

2010.11.30. 18:13

Emelik a színvonalat, reklámozzák a Mátrát

A Mátra jövőképének kidolgozásához elengedhetetlen, hogy előbb a kórképét elkészítsék. Megtörtént.

HEOL

Ötletbörzét tartott tagjainak a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Desztinációs Menedzsment (TDM). A találkozón a civilszervezet jövőbeli feladatait is meghatározták, valamint a közhasznú egyesület európai uniós pályázaton elnyert 45 millió forintos idegenforgalmi támogatásáról is tájékozódtak a többségében idegenforgalomban, turizmusban és vendéglátásban érdekelt vállalkozók. A fórum résztvevői megállapodtak abban is, hogy négy alappillérre építik a TDM jövőjét, majd egy Mátra-kórképet is vázoltak.

- A Gyöngyös-Mátra Turisztikai Desztinációs Menedzsment a tagok, főként az azonos szolgáltatást végzők közötti párbeszédre, a már meglévő, turistaszám-növelő vonzerők népszerűsítésére, egy XXI. századi TDM-iroda kialakítására, erős reklám-marketing tevékenységére alapozná a Mátra és térsége idegenforgalmi fejlesztését – mondta Kósa László, a TDM elnöke, hozzátéve: a napokban megrendezett ötletbörzén a jelenlévők igényeik megfogalmazásával felállították a Mátra kórképét is, rámutatva a megoldásra váró legsürgetőbb problémákra.

– Abban mind egyetértettünk, hogy a meglévő értékeket kell sokkal hatékonyabban reklámozni, a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások szívonalát emelni. Az egészségturizmus éve lesz 2011. A Mátra ebből a szempontból előnyt élvez, hiszen mind az aktív kikapcsolódás, mind a gyógyturizmus iránt érdeklődőknek tudunk mit kínálni. A hegy egyedi klímája vonzza a bakancsos turistákat és a gyógyulni vágyókat is, de jelentős vonzerő lehet például az egyházi turizmus vagy a borászat is – tette hozzá Kósa László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!