Közélet

2010.11.29. 14:41

Gyöngyösön számítanak a civilekre

Az új városvezetés szeretné minél jobban bevonni a döntések előkészítésébe a Gyöngyösön működő civil szerveződéseket. Erről is szó esett az első alkalommal megrendezett Civil Tudatos Összefogás Konferencián.

J. M.

A rendezvény kapcsán Bozsik István alpolgármester hangsúlyozta: a civil közösségekkel negyedévente rendszeresen egyeztetnek majd.

– A helyi közélet civil megerősítését szeretnénk elérni annak érdekében, hogy közösen alakíthassuk ki azt a város- és gazdaságpolitikát, ami a további fejlesztéshez szükséges. Ebbe be kell vonni a civil közösségeket is, hogy értékeiket, céljaikat hatékonyan tudják érvényesíteni. Hasonló szándékkal felvesszük a kapcsolatot a helyi gazdasági és oktatási vezetőkkel is - közölte az alpolgármester.

Hozzátette azt is: képviselő-tesületi döntések meghozatala előtt szeretnék, ha a kölönböző szakterületekhez tartozó civil szervezetek is véleményeznék az önkormányzati rendeleteket még az előkészítés előtt. Javaslattételre már a decemberi ülés előtt lehetőségük is lesz.
Főképp a nagyobb közösségeket érintő, és nem az egyéni jellegű problémák felvetését várják tőlük, hogy valódi civil kontrollként működjenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!