Közélet

2010.11.04. 15:26

Gyűjtemények a kastélyba, újra önálló intézmények

A hatvani képviselő-testület hamarosan napirendre tűzi a Grassalkovich-kastély hasznosításának, illetve a kulturális intézmények újbóli önállóságának kérdését.

T. O.

Azt szeretnénk, ha a kastély nem állna kihasználatlanul – mondta Szinyei András alpolgármester. – „Felmelegítjük” az elmúlt 20 évben született koncepciókat, és tanulmányozzuk, mely változatot részesíti előnyben az Európai Unió, illetve a magyar állam. Pályázni kell, mert önerő nem áll rendelkezésre, a felújítás pedig milliárdos nagyságrendű.

Az alpolgármester hozzátette: korábban a Magyarok Világszövetségével egyetértésben felvetődött, hogy az épületbe költözzön a Magyarság Múzeuma. Szó volt arról is, hogy itt kap helyet a zeneiskola, valamint a Hatvany-család Oroszországból hazatérő műkincseinek a múzeuma. De beköltözhetnének a város intézményei és civil szervezetei is.

Azt is tudatta: a hónap végi ülésre beterjeszti a Városi Művelődési Központ és Könyvtár intézményeinek az újbóli önállóságára vonatkozó indítványt. Ha a képviselők egyetértenek, akkor az Ady Endre Könyvtár illetve a Grassalkovich Művelődési Ház újra önállóan működhet, utóbbi lehetőleg a régi helyén, a kastély posta felőli szárnyában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!