Közélet

2010.11.17. 14:22

Kedvcsináló bemutatók, látványos kísérletekkel

Rendhagyó órákkal népszerűsíti az Eszterházy Károly Főiskola (EKF) Természettudományi Kara a manapság kevésbé népszerű természettudományi tárgyakat.

HEOL

A főiskola oktatói látványos kísérletekkel mutatják be a biológia, a fizika, a földrajz és a kémia szépségeit.
– A Természettudás Főiskolája című projektünk egyik vállalása, hogy az ide érkező általános és középiskolás csoportoknak rendhagyó órákat tartunk. Az a célunk ezekkel a kísérleti bemutatókkal, hogy javítsuk azt a nagyon rossz megítélést, ami például a kémia tantárgyat övezi – mondta el lapunknak dr. Murányi Zoltán, az EKF Kémia Tanszékének vezetője.


A szakember szerint azért is szükségesek a látványos bemutatók, hogy lássák a diákok: ezeknek a tárgyaknak nem csupán az a száraz, legfeljebb olykor-olykor néhány kísérletekkel tarkított oldala létezik, amit az iskolákban látnak.


Amíg a Természettudás Főiskolája fut, addig ingyenesek az előadások. Murányi Zoltán hangsúlyozta: nem titkolt céljuk ezeknek a programoknak, hogy az ide érkező gyermekek érezzék a főiskola miliőjét, lássák az új campust, az adottságokat, és így kapjanak ösztönzést arra, hogy a természettudományokat és a főiskolát válasszák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!