Közélet

2010.11.30. 18:49

Kevesebb jut a focira

A város új képviselő-testülete a korábbiaknál ésszerűbb gazdálkodást tervez.

HEOL

Pétervásárán a legutóbbi képviselő-testületi ülésen az idei költségvetés háromnegyed éves végrehajtásáról szóló beszámolót követően egyeztettek a jövő évi tervkoncepcióról. Ennek kapcsán Eged István polgármester elmondta: jövőre minden bizonnyal szükség lesz az intézmények költségeinek lefaragására, akár minimális létszámleépítéshez is folyamodniuk kell. A bevételi oldalt a bérleti szerződések felülvizsgálatát követő díjemeléssel, a PEVIK Kft. működésének hatékonyabbá tételével szeretnék növelni.

Támogatták a városi képviselők továbbá azt az előterjesztést is, hogy a gyermekek és az idős emberek kapjanak ajándékot a közelgő ünnepekre. Az óvodások és iskolai tanulók 350 forint értékű csomagot, míg a hetven éven felüliek 1400 forintnyi ajándékot kapnak.

A legnagyobb vitát a a Pétervásárai Sportegyesület támogatás iránti kérelme váltotta ki. Az egyesület vezetése ugyanis 400 ezer forintot kért a várostól, ám a városatyák többsége úgy foglalt állást, hogy az évi 3 és fél millió forint is meglehetősen szép összeg a jelenlegi szűkös helyzetben a helyi sport – ezen belül a labdarúgás kiemelt – támogatására. Végül hosszas vita után 200 ezer forintot szavaztak meg a klubnak.

Szóba került még a Kossuth és a Keglevich úti lakosok csapadékvíz-elvezető árokkal kapcsolatos panasza is, amelyre igyekeznek megoldást találni. Elfogadták azt a javaslatot is, miszerint a város költségén jövő tavasszal rendbe hozatják Molnár Antal síremlékét. Befejezésül arról egyeztettek, hogy a jövőben miként lehetne tovább működtetni a helyi kábeltelevíziót, amely immár négy éve nem szolgálja a lakosságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!